PODIUM IN MAGNY-COURS !

Raceteams Bike Parts

Podium !!!

Podium in Magny-Cours !!!

Met een derde plaats in de race op zondag te
Magny-Cours, plaatst
Bike Parts – Van De kamp racing team #84
zich echt in de top door op het podium naast de grote WK-teams te gaan staan !!!

 

Het was voor elk teamlid een bijzonder zwaar weekend :
Met een verre verplaatsing van dik 600 km, vertrek op woensdag, eerste race op zaterdag en meteen een tweede race op zondag is het niet gemakkelijk om lichaam en geest scherp te houden. Gelukkig is er de energie van het team …

 

Zaterdagavond, eerste race, regen en crash in de derde ronde ... 
Alle teams gaan nog op de startgrid aan de slag om banden te wisselen want in de verte komt het water met bakken uit de hemel. Een moeilijke start en een crash in de derde ronde slaan ons terug tot de staart van het veld maar we knokken ons terug tot de toptien. Credits voor de mecano's die in geen tijd de motor repareren. Pet af voor de piloten die na zo'n crash toch het vertrouwen moeten zoeken, in dit geval in het donker én op een natte baan ... Om één uur 's nachts valt de geblokte vlag. Piloten gaan rusten, het technish team kan aan de slag.

 

Zondag komen we aan de start met het team op volle sterkte.
Tim neemt nu de start voor zijn rekening en doet dat in stijl. Naast de baan of op het circuit loop je Tim beter niet voor de voeten en dat hebben heel wat piloten mogen ervaren. Nicky neemt over en bijt zich vast in het wiel van de echt grote jongens (groot in de zin van teamvoorzieningen, budget, ... ). Naast de motor is Nicky zo kalm als de zee op een romantische zomernacht, op het circuit is hij als een haai in het water, wie hem achter zich heeft weet dat hij een in de problemen zit. Denny laat vervolgens de nog pijnlijke spierballen rollen en countert zijn crash van gisteren met een verbetering van zijn beste rondetijden, wow !
Hij scoort verder de quote van de dag, vol blauwe plekken declareert hij "Met een Daf*lgan kan j'er weer tegenan" …

Een hele race lang klimmen we hoger en hoger in de ranking terwijl de teams rondom ons de rillingen op het lijf krijgen.
In het laatste kwartier is het zover, we komen op de derde plaats en geven die niet meer af !
Het kleine team dat zijn slagkracht puurt uit het enthousiasme en de inventiviteit van zijn medewerkers mag op het podium gaan staan naast rasechte WK-teams.
De kicks zijn onvoorstelbaar, er is ontlading, ongeloof nog, en dan pure vreugde !
Bike Parts - Van De Kamp racing team#84 heeft het gehaald, derde plaats, Magny-Cours.

Het is duidelijk, komende wedstrijden zullen we met de top meerijden !

Zaterdagavond crasht de Suzuki GSX-R in de derde ronde.
De mecano's gaan onmiddellijk aan de slag en weten in geen tijd de motor weer op de baan te brengen.  Dit live mogen meemaken is tegelijk een nachtmerrie en een belevenis.  Het tempo waarmee onderdelen worden vervangen is hallucinant !

Zo ziet een "gewone" pitstop er uit ...

EEN OVERWINNING IS DE VERDIENSTE VAN HET HELE TEAM !

Dus mag ook teamchef Johan Geerinck genieten van de champagne, zeker tot op het einde kijken !