SV650 2016 RIJDERSTEST DOOR BIANCA

Hoe rijdt dat ? Motorfietsen getest door u en door ons.

Na het behalen van mijn motorrijbewijs was ik niet echt op zoek naar een nieuwe zwaardere moto daar ik een 125cc moto bezat en dit ook wel voldeed. Maar na een tijdje begon het toch te kriebelen om eens hier en  daar uit te kijken naar een zwaardere moto.

Eerst had ik mijn zinnen gezet op dezelfde motor als van bij de rijschool, namelijk een Yamaha MT07, maar daar ondervond ik dan bij dat deze nogal breed uitviel en als je er lange tijd moest met rijden deze toch wel zorgde voor pijn aan de poep. Nu is het voor mij ook niet makkelijk om zomaar de eerste de beste motor aan te schaffen aangezien ik niet van de grootste ben, namelijk 1m58 en van het lichte kaliber.

Na vele bezoekjes aan verschillende shops, kwam ik bij Bike Parts terecht, waar ik zeer vriendelijk te woord werd gestaan er geluisterd werd naar wat ik wilde als beginneling en ook met mogelijkheid tot verlaging van het type motor waar ik mijn zinnen had op gezet, namelijk een vrouwvriendelijke Naked Bike. En wat bleek, was er net het nieuwe model van Suzuki SV650 uitgekomen te zijn en deze nog eens in promo te staan. Na wat overleg over een eventuele overnamen van mijn 125cc motor en het bekijken of het mogelijk was om de Suzuki te verlagen, was er geen twijfel meer, deze wou ik!

2 weken na akkoord, kon ik mijn motor ophalen. Een goede uitleg door een goede technieker en een tankbeurt bij het dichtstbijzijnde tankstation reed ik naar huis. De eerste km's een beetje onzeker en zoekende, maar al snel voelde ik mij heel comfortabel. Een perfecte motor voor een beginnende motorrijder. De zitpositie is ideaal waardoor je perfecte controle hebt over de motor, het aanzetten gaat vlot en geleidelijk dankzij het Low RPM Assist systeem die ervoor zorgt dat de motor al lichtjes aanzet bij het lossen van de koppeling. Hij is ook licht (in vergelijking met zelfde type motoren van andere merken), het gewicht zit mooi verdeeld waardoor je geen zwaar gevoel vooraan of achteraan hebt, zeer wendbaar en dus ideaal voor de manoeuvres uit te voeren. Ook het schakelen gaat heel vlot, wat bij sommige andere merken al eens stroef of te bruusk gebeurt, voel je bij deze soms niet dat jet aan het schakelen bent. Het is echt een motor die ik aan iedere beginnende of zelfs al ervaren rijder zou aanraden omdat deze prijs/kwaliteit een echte aanrader is !

Zelf zou ik er niets aan veranderen omdat deze perfect van uitvoering is zoals hij geleverd werd. Ik heb voor de rode uitvoering met witte striping op de tank gekozen en zo oogt deze ook een beetje retro.

Enige dat ik voor mezelf wens is dat ik nog meer tijd zou willen hebben
om er met op baan te gaan!

Bianca
29 jaar
1 jaar rijervaring