Motorraceteam Bike Parts

U bent hier

Bike Parts Racing team tijdens de 6h Moto

Geen betere manier om eigen materiaal en kennis in de weegschaal te werpen dan de competitie.

Bike Parts ondersteunt, naast enkele kleinere privé-initiatieven, een raceteam en een crossteam, een overzicht :

2015 -2016 : In de wegrace domineerde "Bikeparts Suzuki Racing" met Denny Lannoo en Dennis Koninckx de Twin-Cup, een onderdeel van de “No Budget Cup”. Tijdens dit seizoen gingen we met 4 van de 5 overwinningen aan de haal.  Klasse piloten, klasse materiaal.  Niet weinig rijders uit de zwaardere klasse zagen de Suzuki SV650 langskomen in de bochtige secties, en dat met vrijwel standaard materiaal ! 

2016-2017 : Dit seizoen werd er meegestreden in het BK Superbike met de GSX-R1000R.  Een waanzinnige 2e plaats in de endurance van Francorchamps en een 4e plaats in de Benecup challenge gaven glans en kleur aan het team.  Vanaf nu houdt men rekening met ons team in de strijd voor het podium !

2017- 2018 : Bike Parts - Van De Kamp Racing team ...
Vice Europees kampioen Endurance, en dat na een bewogen seizoen !

2019 : Bike Parts - Interbike Racing team Kampioen in de Belgische Endurance !!!

Dit jaar gingen we aan de slag in het Endurance kampioenschap met twee ploegen, één bij de inters en één team bij de juniors.
Uniek gegeven : beide teams verschenen aan de start met elk twee motoren, telkens een Suzuki en een Kawasaki !

Na een felbevochten seizoen en een bikkelharde strijd tegen de concurrerende teams en de chrono mochten we op de Nürburgring de kroon op het werk zetten !
Ons Interteam met Gian Mertens op Suzuki GSX-R en Nicky De Wit op de Kawasaki ZX-R1000 werd gekroond tot Belgisch Kampioen Endurance voor Motorfietsen !!!

Een opsteker voor het volledige team, van teamchef tot mecano's, assistentie en fans !

 

Bovenop deze twee teams reden we nog met piloten Denny Lannoo en Sven Ketels mee in de Classic Races, ook hier met de Suzuki GSX-R1000.

Volg ons op de blogpagina en op de facebookpagina !

 

Overigens, in de motorcross genieten de Mx’ers van “De Durmevrienden” van onze steun. U vindt onze motorcrossers terug op de pagina "Crossteam".

 

 

Line-up van het team 2018 in de European Endurance, van links naar rechts :

Nicky De Wit, Denny Lannoo, Teamchef Johan Geerinck en Tim Van Ooijen.

Nicky is nieuw in het team sinds 2018 en behaalde in zijn debutjaar 2010 de kampioenstitel en vice-klampioenstitel in de no-budgetcup en de supersport 600. Hij reed endurance in 2011 t.e.m. 2013.  Waar hij aantreed scoort hij podiumplaatsen !!!  Welkom Nicky !!!

Denny is als het ware onze huispiloot en wist onze vlag naar de kampioenstitel te brengen in de twincup 2015 en 2016.  In 2017 streden we in de superbike klasse waar we in de endurance-race van Francorchamps een waanzinnige 2de plek wisten te scoren, dé Maxxxxx !!!  Denny is dé te kloppen man op nat wegdek.

Tim starte op zijn 15e in de Junior klasse, later streed hij in de 600cc in samenwerking met het nederlandse Hoegee Suzuki-center.  In 2017 behaalde hij met de GSX-R1000 de kampioenstitel bij de Benecup superbikes.

Bekijk hier de videoreportage van de persvoorstelling van het Team Bike Parts - Van de Kamp.
Videoreportage door PicNick.

Deze week hebben onze mecano's Michael, Mark en Steven geweldig veel vrije tijd gespendeerd aan de GSX-R1000R om hem raceklaar te maken voor de race in Croix !

De nieuwe uitlaatlijn van Yoshimura werd geplaatst, de mapping en luchtfilter werd aangepast, de nodige schroeven werden geborgd, racekuip (de enige die er al geproduceerd is !) ...

De resultaten van al het werk werden geverifieerd op de testbank.  Steven, onze testbankdeskundige, mocht het monster voluit laten gaan ... 191 achterwiel PK's !!!

Het is nu aan Denny Lannoo om het in Croix waar te maken dit weekend.

Overigens is de GSX-R1000R een parel van een motorfiets :
uit eerste hand kunnen we u vertellen dat je als piloot, ook als je 185cm of groter bent, een prima positie hebt en dat de motor ook in het dagelijks verkeer enorm handelbaar is.
Dat de motor verslavend snel op het gas reageert wanneer je daar om vraagt, daar hoeven we geen tekening bij te maken. 

200Pk voor 200 kg is verslavend, ook als eerder toergerichte motorrijder moet ik dat toegeven !
De motor smeekt gewoon om aandacht en is gul met rijplezier, woorden te kort.  Het dashboard aleen al, kijk en geniet !

De Crew van Maxxmoto nam onze piloot Denny Lannoo mee naar het circuit van Spa Franchorchamps mee om de 4 Japanse superbikes te testen.

Wij konden ons helemaal vinden in hun conclussie, zeker wanneer je rekening houdt met de prijzen van de motorfietsen, de Suzuki is veruit de goedkoopste, en als ook wij onze mening mogen geven : bovendien de ruimste en comfortabelste ;-)

Geniet van de mooie beelden en Denny's gave accent !