1ST EUROPEAN GSX-R MEETING, 3E PLAATS !

Raceteams Bike Parts

Schot in de roos: podiumplaats en een schitterend event ...

Op 7 juli trok onze karavaan naar Zolder om, dankzij de wildcard van Suzuki Belgium, deel te nemen aan de GSXR-cup en te genieten van een waanzinnig evenement met prachtige motoren, stuntteams, meet & greet met legendes als Kevin Scchwantz en natuurlijk verschillende races. 
Piloot Nicky zat die dag aan het stuur, hij deelt zijn ervaringen en blikt vooruit op de race in Dijon op 29 juni ...
Lees, kijk en geniet !

NICKY DE WIT :

Via Suzuki Belgium kregen we de mogelijkheid om deel te nemen aan een manche van de Gsxr Cup te Zolder...
Spektakel gegarandeerd, allemaal op hetzelfde materiaal en dezelfde banden.

Door het feit dat het dit jaar allemaal nieuw is voor mij (moto en banden) was ik de gelukkige om race km's te maken op onze endurance moto!

 

Vele supporters maakten hier dankbaar gebruik van om mijn nieuwe team te leren kennen ...
en kwamen genieten van de races te Zolder. Goed sfeertje dus!

Overvolle tribunes doordat we in het voorprogamma reden van het Internationale Duitse kampioenschap wat zorgde voor kippenvel aan de start.

 

Trainingen verliepen voorspoedig met als resultaat de 2de startplaats ...

Iedere training brachten we met ons team kleine aanpassingen aan de motor aan om het o zo belangrijke gevoel perfect te krijgen. Rondetijd 1:36.6
 

Race 1 verliep voorspoedig tot 3 ronden voor het einde toen ik de duimen moest leggen en uiteindelijk 5de werd. Niet helemaal tevreden dus...

 

Race 2 ging bijna de mist in door het vele geduw in de start. Peptalk van onze teamchef Johan voor de race zorgde ervoor dat ik doorbeet en in enkele ronden tijd naar de 3de plaats knokte.  Letterlijk want meerdere bochten waren de duels heftig.

Wiel in wiel met de kop van de wedstrijd had ik echt een goed gevoel op de moto en had de aanval ingezet op de overwinning. De strijd was echter hard en ik behaalde de 3de plaats.

 

Als training kon dit evenement tellen!!! Op 12 rondjes helemaal tot in het rood gegaan maar de snelheid is er nu nog langer volhouden en we gaan echt meedoen voor de prijzen de komende enduranceraces!

 

Nogmaals bedankt aan de aanwezig fans, teamcrew en vele vrienden !!! 

EEN MOTOREVENEMENT IS NIET COMPLEET ZONDER STUNTTEAM ...

en dus lieten Kimberly, Steven en Tom van het Katana Stunt team Bleuk ons even zien wat wij allemaal niet kunnen op een motorfiets en zij wel.
Indrukwekkend en moeilijk op video te vatten, al was het maar omdat je de geur van verbrand rubber moet missen ...

DE ZIJSPANNEN, DIT MOET JE GEWOON OOIT LIVE MEEGEMAAKT HEBBEN ...

Niet ons kopje thee maar toch geven we graag nog wat foto's mee van de zijspanraces.  Deze mannen en vrouwen zorgen voor échte kippevelmomenten op het circuit en de machines zijn gewoon schitterend om te bewonderen in de paddock.