MAART : BEELDEN VAN MAGNY COURS

Raceteams Bike Parts

Hieronder leest u het wel en wee van het team op de eerste buitenlandse stage, vanuit het standpunt van teamchef Johan Geerinck.

Om met leuk nieuws te beginnen laten we meteen ook de schitterende Team-Truck bewonderen !!!!

Lees en geniet mee

TRAININGEN IN MAGNY COURS VERLIEPEN NIET ZOALS GEPLAND.

Ons team had keihard gewerkt om de motor klaar te krijgen voor de vroege training in Magny Cours.  Met de ambitie om Europees te gaan rijden met onze 3 aan elkaar gewaagde piloten wilden we goed voorbereid voor de start van de eerste wedstrijd (1 mei, Nurburgring ).

De weersomstandigheden zaten niet mee, een baantemperatuur van amper 6 graden in combinatie met afwisselend regen en wind.  Bovendien kregen we te maken met falende electronica wat ervoor gezorgd heeft dat de samenwerking in het team zwaar op de proef werd gesteld.  Met 4 meccano’s is er twee dagen bijna continu gesleuteld om de motor telkens weer op de baan te krijgen….een examen dat door de techniekers met brio is afgewerkt !

Reactie van Johan:

Al een geluk dat we zo vroeg op het voorjaar deze training toch hebben laten doorgaan op deze baan en in penibele weersomstandigheden.  Gezien enkel Denny eerder eens Magny cours aandeed was het een uitgelezen kans voor zowel Tim als Nicky om de baan in Frankrijk te leren kennen.  Later dit seizoen rijden we daar een dubbele wedstrijd.

Valpartijen horen er, jammer genoeg, wel eens bij, en dat hebben we geweten.  Gaandeweg werd duidelijk dat de oorzaak niet bij de rijders kon liggen ; 3 verschillende piloten eraf onder -achteraf ontleedde – dezelfde omstandigheden, dat kon geen toeval meer zijn. Door verder uit te zoeken wat er verkeerd kon zijn kregen we zicht op de mogelijke oorzaken.

Na het proberen van een aantal zaken kregen we eindelijk een dijk van een motor klaar en konden we stap voor stap gaan opbouwen. De rondetijden van zowel Nicky als Tim logen er niet om. Het is duidelijk dat Nicky de Suzuki snel als heel vertrouwd ervaart en het potentieel van deze motor hoog inschat.

We konden terugkeren uit Frankrijk met een schat aan ervaring en een vertrouwen dat we als team in staat zijn om resultaat neer te zetten. Mogelijks lassen we nog een training in ergens in april , om de laatste checks uit te voeren voor de eerste eigenlijke start.

 

Tot de volgende !

 

Bike Parts Van De Kamp racing team

 

 

 

Johan Geerinck