RL-CUP DUITSLAND, OVERWINNING !!!

Raceteams Bike Parts

Bike Parts - Van De Kamp Schittert in de 6 uur van Nurburgring.

Het team besloot om in extremis een 6 uurs endurance wedstrijd te rijden op de Nurburg in Duitsland ...

... als extra voorbereiding op het Europese Endurance Kampioenschap dat op 1 mei aanstaande van start gaat.
Door de desastreuze trainingen op Magny-cours hadden we nog geen zicht op het benzineverbruik, de veringafstellingen, de Dunlop banden, de rijderswissels en had het team nog geen wedstrijdroutine kunnen opdoen met de Suzuki GSX-R in zijn huidige uitvoering.
Bovenal konden drie piloten, Tim, Nicky en Denny, de extra training en een morele opkikker best gebruiken.

Tim mocht de wedstrijd starten vanaf de 10e plaats maar wist na een gewaagde start al na één ronde 4 piloten voorbij te knallen. Na zes uur spannende race haalde het team zelfs de overwinning binnen !!! Dit resultaat is niet meer of minder dan een veelbetekenende topprestatie !
Bike Parts-Van De Kamp team keert huiswaarts met de overwinning !
Wow !

We vroegen Teamchef Johan om een korte reactie :

Deze overwinning is het resultaat van kennis en ambitie, maar vooral doorzetting van onze teamploeg. Chef meccano Steven , van geen kleintje vervaard , had de voorbije dagen continu doorgewerkt om een dijk van een motor klaar te krijgen na het “ desastreuze “ Magny-Cours . Man achter de schermen Mark bracht nog wat technische wijzigen aan…. Het mag gezegd dat we daar in onze seizoensvoorbereiding heel ver werden teruggeslagen en onze piloten konden daar hun aanloop naar het seizoen wegens onvermijdelijke pech niet waarmaken. Vandaag mag ik zeggen dat het moraal toen zwaar onder druk was komen te staan.

Gezien ik er wegens beroepsomstandigheden er deze keer niet kon bijzijn had ik iedereen een opdracht gegeven : testen, evalueren…opbouwen, aanscherpen….opbouwen, verleggen…om te eindigen in strategie.
Met een 10de startplaats en een progressie in de eerste helft van de wedstrijd werd al duidelijk dat we op weg waren om mee te gaan strijden voor de beker. Vooral in het laatste anderhalf uur van de wedstrijd was de strijd om de felbegeerde podiumplaatsen letterlijk op het scherpst van de snee…

Uiteindelijk konden we met een paar seconden voorsprong de eerste stek binnenrijven !

Wat een opsteker voor wat komen zal ; we weten intussen waar we nog beter kunnen, en nauwer…en professioneler..in ieder geval top van rijders Tim, Nicky en Denny… we hebben met deze 3 echt een potentieel van formaat !

Volgende afspraak is 1 mei , dan gaan de poppen echt aan het dansen…

 

Bike Parts-Van de kamp racing team.

Hier zien jullie de start van eerste piloot Tim Van Ooijen. 
Hij knalt van de tiende startplaats in één ruk naar de vierde plek.