SUCCES BIJ 1E WEDSTRIJD BK ENDURANCE !

Raceteams Bike Parts

1e manche BK Endurance op de Nürburgring

Na de geslaagde voorbereidingen vorige week in Mettet hing er in het team een positieve sfeer van optimisme en voorzichtige ambitie. Piloten die vertrouwen hebben in hun machine en mecano’s die begrijpen wat van hen verwacht wordt.
De kern bleek goed, de omkadering sterk, op naar de Nürburgring !

Op 1 mei gaat de dag vroeg van start …
Briefing voor BK rijders om 6u45 gevolgd door ontbijt. Er wordt besloten niet deel te nemen aan de vrije training om geen onnodige risico’s te lopen, de oefening op dinsdag was immers een succes en het vertrouwen is er.

Kwalificaties zijn er om ambities kracht bij te zetten !
En dat doen onze piloten elk in hun eigen stijl maar met een gezamenlijk doel, we willen vooraan staan … en dat lukt. Het “junior team” (Maikel De Block, Thomas Vermeiren en Thomas Dieleman ) kwalificeert zich als 14e terwijl ze de “Brothers in Arms” van het Interteam Nicky De Wit en Gian Mertens naar een vierde plaats op de startgrid zien vlammen, WOW, “niet slecht” … “dat belooft” … “Yess !” klinkt het in de pitbox terwijl de mecano’s de Suzuki’s GSX-R1000 en de Kawasaki’s ZX10-R alweer aan het voorbereiden zijn.

Vliegende start van “Mettes & Maikel” !
We krijgen een start en een herstart na een dik half uur rijden. Een motorblok had z’n olie verloren op de baan. Gian Mertens verloor niks en stoof er, op aangeven van teamchef Johan Geerinck, als eerste vandoor met de zwart GSX-R. Maikel De Block verraste menig ervaren tegenstander en nam vlot vier vijf plaatsen bij de start.

Racen met regelmaat …
Een goede briefing op voorhand schept vertrouwen en dat bleek ook. De piloten konden zich concentreren op snelle en regelmatige tijden, besttijd ergens rond de 2’03”, en in de pitbox heerste er een positieve stress gekruid met stijgende ambities.

“Het juniorteam heeft het goed gedaan” is de waarheid onrecht aandoen. Deze jongens reden nog nooit samen maar het leek alsof ze samen groot gebracht werden … ook al zit er een spreekwoordelijke halve generatie tussen de drie piloten, geen probleem, deze jongens spreken dezelfde taal. Ze tikken af op een 4e plaats in het BK, 8e algemeen in de RL-cup.

Gian en Nicky knokken voor de eerste plaats maar moeten die met het zicht op de vlag laten gaan. Nicky weet nog net een extra pitstop te vermijden door iets zuiniger te rijden maar ziet zich wel terugvallen naar een tweede plaats.

Tevreden … nee, Trots … ja zeker !
Je bent sporter en je gaat voor de overwinning en hoewel die ons deze keer ontglipte is het voltallige team uitgelaten over het eerste race-resultaat.

De vibe binnen de ploeg is super en smaakt als een coctail van vriendschap en ambitie, voorwaar een recept dat smaakt naar meer.