V-STROM 650 NA TWEE JAAR DL650

Hoe rijdt dat ? Motorfietsen getest door u en door ons.

Hallo allemaal,

Ik ben Jan De Bruyne, 48 jaar.

In september 2013 had ik de microbe te pakken van het motorrijden. Ik ben begonnen met een Yamaha Majesty 400 scooter. Vermits ik vooral woon-werk verkeer deed, was dit het aangewezen vervoermiddel.
Maar al snel begon ik uit te kijken naar een andere moto, dit ook door ne kameraad van mij die absoluut naar Schotland wilde met de moto. Met een scooter is dat natuurlijk niet zo'n aanrader, vooral naar bagage toe. Technisch zou het wel gaan, maar toch, ik vond hierin een goede reden om over te schakelen naar iets zwaarder. Ik moest toch een uitleg hebben voor mijn vrouwke hé...:)

Na 2 jaar (januari 2016) ben ik uiteindelijk bij Bike Parts beland in Zele en ben ik direct verliefd geworden op een Suzuki DL-650. Er stond een zwarte 650 van 2008 met zijkoffers, topcase en handvatverwarming voor een schappelijke prijs met 51000 km's op de teller, eigenlijk nog maar net goed ingereden.
Na een testrit was ik al overtuigd. En hij was ineens ook compleet uitgerust voor de trip naar Schotland.

Dus kopen maar en gene seconde spijt van gehad, de trip naar Schotland was perfect verlopen, buiten het roulement van mijn voorwiel dat het begeven had, samen met mijne kameraad die overigens een Suzuki DL-1000 heeft (model 2015). In Wick (noorden van Schotland) werden we direct geholpen door een garagist van een motorzaak, was wel spannend, ik moest nog 30 KM rijden met een kapot roulement om daar te geraken.

Wij hadden trouwens ook schitterend weer (begin juni 2016), enkel even regen toen we vertrokken waren vanuit Folkestone (zuiden van Engeland).
Al bij al heb ik met deze machine 24000 km gereden op bijna 2 jaar. Goed gereden hé :)

Nu heb ik een nieuwe DL-650 aangeschaft (model 2017), deze rijdt nog beter en is nog zuiniger.  Het evolueert natuurlijk ook allemaal.

Kort samengevat, de Suzuki V-strom is : Wendbaar, zuinig, betrouwbaar en goedkoop in onderhoud als je vergelijkt met andere merken. Maar je moet hem natuurlijk graag zien, zo'n model.

Mijn vrouwke vindt dat ik er te oud voor ben, voor zo'n enduro model. NOT dus. Mijne kameraad is iets ouder en rijdt met nen 1000...en wij willen niets anders. In Schotland zijn we een groep tegengekomen en allemaal onze leeftijd, wel veel BMW GS1200 gezien daar en Triumph Tigers 800 en 1200 cc.

De vrijheid kan ik gewoon niet meer missen. Eens je de smaak te pakken hebt mensen, echt genieten. Het is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd en ik gebruik mijn machine ook alle dagen, regen, vriesweer, speelt gene rol. Je kan de watjes er zo uithalen op de baan, die alleen maar buitenkomen als het droog is en niet te koud haha :)

Ik ga nu maar eens afsluiten. Tot ziens.

Groetjes,

Jan

De vorige motorfiets van Jan, een DL650 van 2008, ingeruild voor een nieuwe V-strom 650 (met Shad-koffer ) toen er meer dan 70.000 km op de klokken stonden !