Gratis Wintertips voor doorrijders en motorstalling

Suzuki V-strom 1050 in de sneeuw

Bent u een doorrijder of zet u tijdens de wintermaanden uw motor veilig weg ?

Lees zeker de volgende tips die wij u gratis aanbieden :

Doorrijders :

  • Verwarmde hadschoenen
  • Verwarmde handvaten
  • Optimate batterijladers
  • Een goede band voor alle omstandigheden

Winterstalling :

  • Aandacht voor uw banden
  • Benzine, problemen voorkomen
  • Motorhoes

 

 

 

Macna Azra RTX verwarmde handschoenen voor motorrijders

Verwarmde handschoenen van Macna

Reeds enkele jaren adviseren wij, met goede ervaringen, de verwarmde handschoenen van Macna.
Er zijn verschillende versies te verkrijgen, zelfs voor E-bikers (Spark Kit), die rechtstreeks op de motor kunnen aangesloten worden of met de bijgeleverde ingebouwde batterij.  Deze batterijën zijn bijzonder compact en leveren toch warmte voor meerdere uren.

Groot voordeel : geen installatie nodig indien u kiest voor stroomvoorziening door de bijgeleverde batterijën.

Verwarmde handvaten van Oxford

U kan ook kiezen voor de installatie van verwarmde handvaten van Oxford, op die manier hebt u altijd de luxe om de verwarming in te schakelen, ook als u in het tussenseizoen rijdt.  Het installeren van deze handvaten kan gebeuren in onze shop, uiteraard.

 

Bluetooth verbinding met uw verwarmde kledij
Macna verwarmde kledij
Visier wisser op Macna handschoenen
Verwarmde handschoenen voor e-bikers
oxford verwarmde handvaten
Optimate batterijladers voor motorfietsen

Hou uw batterij in topconditie, ook bij stevige vrieskou

Of u nu elke dag rijdt, of uw motor knus in de garage stalt, het is altijd een goed idee om de batterij van uw motorfiets extra te verzorgen door het aansluiten van een Optimate batterijlader.
Deze geavanceerde laders (verkrijgbaar in meerdere versies, ook voor motoren met Can-bus) meten de staat van uw batterij en passen de laadstroom daarop aan.
Aansluiten gebeurt met een handige waterdichte fiche die op de motorfiets kan blijven zitten.

Bij winterstalling kan zo'n lader heel de tijd aangesloten blijven, uw batterij zal komende lente startklaar zijn !
Bij doorrijders geeft dit de nodige ondersteuning, de batterij heeft het al moeilijk met de lage temperaturen én het stroomverbruik is doorgaans hoger door het gebruik van verwarmde kledij, extra lichten, verwarmd zadel, ...

Optimater batterijladers - Optimate druppellladers voor motorfietsen
Optimater batterijladers - Optimate druppellladers voor motorfietsen
Optimater batterijladers - Optimate druppellladers voor motorfietsen
Optimater batterijladers - Optimate druppellladers voor motorfietsen
Optimater batterijladers - Optimate druppellladers voor motorfietsen
Dunlop Mutant

Aandacht voor de banden van uw motorfiets bij winterstalling

Wanneer uw motor aan zijn winterslaap begint is het een goed idee om even de bandenspanning te controleren, de gewone geadviseerde druk is prima.
Ideaal plaats u de motorfiets op de middenbok en zorgt ervoor dat de banden de grond niet raken.  Dat kan u doen door extra ondersteuning onder het motorblok of door een motorsteun aan te schaffen.  Indien er geen middenbok is raden wij aan om uw motorfiets wekelijks te verplaatsen om vervormen van het karkas van de band te voorkomen.

Voor doorrijders adviseren wij om een degelijke band te laten monteren die geschikt is voor elk weertype (indicatie M+S, mud and snow).

Wij hebben héél goede ervaring met de Dunlop Mutant die bijzonder veel vertrouwen geeft in natte omstandigheden.  Om u een indruk te geven van ons vertrouwen in deze band : de piloten van ons raceteam gebruikten de Mutant als regenband tijdens de 6h moto in Francorchamps !
Deze band is geschikt voor elkt type motorfiets, touring, naked, adventure ...

Winterbenzine voor uw motorfiets

Voorkom problemen door verstopping van Injectie of Carburatie door moderne benzine !

Het is algemeen geweten dat de moderne benzines bij langdurig stilstaan problemen opleveren door bezinken en dichtslibben van sproeiers, injectoren, benzineleidingen enz.  Jammer genoeg leidt dit niet alleen tot startproblemen maar ook tot hoge herstellingskosten.  Het reinigen van een volledig systeem is bijzonder arbeidsintensief !

U kan dit voorkomen door, voor de winterstop, synthetische benzine te tanken en er vervolgens een ritje mee te maken zodat deze het volledige brandstofsysteem kan vullen.  Vervolgens vult u de benzinetank volledig om condensvorming te voorkomen. 

Deze benzine is leverbaar voor gewone én voor klassieke motorfietsen.  Elk hebben hun eigen specifieke kenmerken en waarborgen probleemloze stalling van de motor. 

Ecomaxx Bike Fuel 4 is een lang houdbare, ethanolvrije en ongelode benzine voor alle motorfietsen en quads die gewone benzine gebruiken. De benzine veroudert niet waardoor je motor altijd start! Bovendien verbetert Ecomaxx Bike Fuel 4 de prestaties en de benzine verbrandt extreem schoon. Door het hoge octaangehalte zeer geschikt voor moderne hoog-vermogen motoren en oldtimer racers.