Royal Enfield 650cc Twin tuning

S&S nokkenas voor Royal Enfield 650cc twin

Meer pit, meer koppel, meer vermogen, honger naar meer toeren?

Naast onze activiteiten van het tunen van racemotoren worden ook motoren voor straatgebruik door ons getuned.  Met name de twins van Royal Enfield zijn motorblokken die erg goed reageren op relatief kleine aanpassingen. 

Wij plaatsten op deze Interceptor, die al voorzien was van een geoptimaliseerde brandstofvoorziening, een aangepaste nokkenas van S&S-cycle die voor een langere klepopening en voor een grotere kleplift zorgt en dus de flow van het motorblok verbetert.  Deze nokkenas wordt geplaatst in combinatie van extra shims onder de klepveren die het probleem van zwevende kleppen bij hoge toerentallen voorkomen.

Het resultaat is een motorblok dat duidelijk beter ademt, enthousiaster in de toeren klimt en een hoger koppel en vermogen etaleert.
Bent u op zoek naar nog meer vermogen, om te gaan racen op circuit bijvoorbeeld, dan bestaan er nog ingrijpendere maatregelen zoals het plaatsen van een big-bore kit waarbij de cilinderinhoud stijgt naar 850cc.
In zo'n geval is het uiteraard wenselijk om het hele blok, van injectie tot uitlaatsysteem en alles daar tussen, aan te pakken om optimaal te profiteren van het werk, de onderdelen en de investering.

 

big bore kit royal enfield twins
big bore kit royal enfield twins
S&S nokkenas voor Royal enfield
S&S nokkenas voor Royal enfield
Royal Enfield Dynojet